Изберете страница

Удължаване на мигли

Удължаването на миглите с изкуствени е особено популярна козметична процедура поради безспорно естествения вид и относително дългия ефект.

Въпреки това, трябва да сте информирани, че са налице реални опасности за очите и са възможни следните усложнения:

1. Кератоконюнктивит /възпаление на конюнктивата и роговицата/
Оплакванията при това заболяване са дразнене, сърбеж, зачервяване, особено на долната част на окото. Получава се поради факта, че лепилото за прикрепването на миглите съдържа формалдехид и може директно да увреди окото по време на процедурата. Оплакванията могат да настъпят и часове след като са поставени миглите поради попадане на частици от лепилото в окото след измиване на лицето. Лепилото също може да влезе в контакт с окото при изпарение поради топло време или влажност или просто от температурата на тялото.

2. Алергичен блефарит /възпаление на клепачите/
Оплакванията са от зачервяване, сълзене, дразнене и оток на клепачите. Може да настъпи дни след като са поставени миглите. Появява се като алергична реакция към съдържащите се в лепилото формалдехид и бензоена киселина.

3. Конюнктивна ерозия /раничка на конюнктивата/
Симптомите са зачервяване, болка, сълзене и усещане за чуждо тяло. Причинява се от механично дразнене от изкуствените мигли.

4. Субконюнктивални хеморагии /кръвоизливи/
Получават се при сваляне на миглите, окото изглежда силно зачервено или като пълно с кръв.

5. Алопеция – опадане на миглите
Поради придръпване от изкуствените мигли, могат да опадат естествените. Може да бъде на сектори и да доведе до загуба на миглени фоликули и трайно оредяване на собствените мигли.

Какво е необходимо да се направи
При настъпване на какъвто и да е проблем, трябва да посетите очен специалист.
Прегледа трябва да включва оглед на очите и мигления ръб с биомикроскоп, при необходимост да се направи оцветяване със специално багрило на сълзите, за да се види има ли увреждане на конюнктивата и роговицата. Само офталмологът може да назначи необходимото лечение.

Предпазване и препоръки
Доверете се на познат козметичен салон, където сте сигурни в хигиенните условия и професионализма на козметика.
След процедурата не мийте лицето и очите си поне няколко часа, на лепилото са нужни около 6 часа, за да се фиксира окончателно.

Не забравяйте при поява на оплаквания да се свържете с очен лекар незабавно.
Хората с очни заболявания и алергии трябва да се въздържат от тази процедура.

error: Content is protected !!