Изберете страница

Често срещани

След направено проучване е установено, че страхът от слепота е на трето място, след страха от развитие на рак и сърдечно заболяване. Понякога наглед нищожни симптоми могат да доведат до заболяване и усложнения, които трудно се лекуват, а в част от случаите, за съжаление, не могат да се лекуват. Сериозни очни заболявания протичат без никакви симптоми и се откриват случайно. Най-добрия път за грижа за зрението през целия  живот е предпазването на очите, профилактика и ранно откриване и лечение на очните проблеми.
Вижте повече: Полезно

Трябва ли сами да лекуваме очите си или да чакаме оплакванията да отзвучат от само себе си? Категорично НЕ!!! Дори ако имате малко оплаквания и сами си поставите диагноза “конюнктивит” – само очният специалист може да прецени така ли е наистина, за кой точно вид конюнктивит става въпрос, има ли засягане на роговицата, което може да доведе до усложнения, какво лечение е най-подходящо. Има капки, противопоказани в някои случаи, така че понятието “очни капки” е доста обширно. Какви да бъдат те? С антибиотик, кортикостероид, нестероидни, понижаващи налягането, изкуствени сълзи, противоалергични или комбинирани? Преценката трябва да бъде направена от очен специалист.
Вижте повече: Конюнктивит

Трябва ли сами да определим какви очила да ползваме и кога?
Категорично НЕ! Често пациентите купуват своите очила готови от магазин или пазар. Всеки човек има индивидуално фокусно разстояние – на готовите очила то в никакъв случай не е спазено. Това важи и при ползването на чужди очила. Материала за направата на готовите очила  обикновено е нискокачествен.Особено важно е очилата да бъдат предписани от очен лекар – те се носят продължително време и трябва да отговарят на нуждите на Вашите очи. При деца е важна преценката дали да се сложат очила, за колко време, кога да са контролните прегледи, какъв да е режима на носене. Изписването на очила при деца се прави задължително след разширяване на зениците и определяне на действителната рефракция.
Вижте повече: Детско зрение

В този раздел ще намерите информация за най-разпространените очни заболявания и състояния:
– Късогледство
– Далекогледство
– Астигматизъм
Зрение след 40 годишна възраст
Конюнктивит
– Ечемик

Повече информация и съвети за здравето на Вашите очи ще намерите в Специализиран очен кабинет д-р Узунова. Как да станете наш пациент

 

error: Content is protected !!