Изберете страница

Слабо зрение

Винаги е голям шок човек да разбере, че страда от заболяване, което необратимо ще засегне зрението. Такива заболявания са дегенерация на макулата, глаукома, диабетна ретинопатия, ретинитис пигментоза и др.  Дегенерацията на макулата засяга централното зрение, с което разпознаваме хора и предмети, докато увреждането при глаукома засяга периферното зрение, чрез което се ориентираме в пространството. Всички тези състояния намаляват и контрастната чувствителност – способността да направим разлика между обекти с подобен тон, напр. чертите на лицето или кафе в тъмна чаша.

Когато обикновените очила или контактни лещи вече не могат да помогнат за достигане на ясно виждане, налице е слабо зрение.
Добрата новина е, че повечето хора със зрителна недостатъчност имат полезно остатъчно зрение и биха могли да четат, да извършват дребни ангажименти и дори да продължат да работят. Каква е радостта на тези хора, когато могат да видят отново часовника си! За тази цел е необходимо да се избере правилно средство за зрителна рехабилитация.

В Специализиран очен кабинет д-р Узунова се извършват прегледи на слабо зрящи пациенти по следната програма:

– тези прегледи се извършват само с предварително записване на тел.032/635 895 до 14 ч. или на 0888 628 821
– непременно носете със себе си документацията, с която разполагате по отношение на очния Ви проблем
– необходим е пълен очен преглед, за който можете да носите направление от личния лекар
– преглед със специален набор за определяне на най-подходящото средство за подобряване на зрението при четене или гледане на телевизия
– вземете Ваш близък на прегледа, за да Ви помогне да запомните всички детайли. Това може да бъде особено полезно, ако диагнозата Ви е скорошна или е поставена в момента.

Вижте още: Съвети
Средства за слабо зрящи 

error: Content is protected !!