Изберете страница

Спа за очи

Понастоящем изглежда всички сме подложени на стрес. Нещата, с които се сблъскваме всеки ден – трафик, натоварен график, домакинска работа, служебни проблеми – имаме нужда от поне малко време за отмора и релакс. Някои от нас успяват да ангажират спа-почивка за няколко дни, други посещават сауна и фитнес, трети взимат топла вана в къщи. Всичко това определено помага, но всички пропускаме нещо, което изисква специално внимание: очите.

Прекалено често изглежда възприемаме очите като даденост и забравяме какъв дар са те и колко често ги използваме. Нашите очи също се уморяват и напрягат от ежедневието и също заслужават почивка. За щастие, в повечето случаи правим каквото трябва – пием достатъчно вода, храним се добре, спим и си почиваме. Но има и още какво да се направи, което ще помогне на нашите очи и ще ги запази здрави и бляскави за идващите години.
Не е трудно да си направим в къщи някои спа-процедури за очи, които ще ги освежат. Ако страдате от очно заболяване, обсъдете намеренията си с очния лекар, който Ви наблюдава. Уверете се, че нямате алергия към някоя от съставките.

Ето някои идеи:
Кръгчета краставица – идеални за подпухнали очи. Слагате по едно кръгче върху затворени очи и така престоявате поне половин час – колкото повече, толкова по-добре. Със сигурност след това ще изглеждате освежени. Подсказка: ако нямате краставица, кръгчета картофи също вършат работа.

Пакетчета чай – ако пиете чай, това е чудесна идея за Вас. След като сте си направили чай и пакетчетата изстинат, слагате ги в суха кърпичка и после върху очите за 10 минути. Натуралните антиоксиданти ще направят чудеса с Вашите очи. Подсказка: лайка и зелен чай са най-добрите.

Супена лъжица – този трик се знае от поколения и помага за спадане на подутини. Две супени лъжици слагате във фризера или в камерата на хладилника и ги замразявате. След това ги слагате върху очите и престояват така докато се стоплят.

Тампони със студено мляко – много популярни в Европа, връщат блясъка в очите. Натапяте два памучни тампона в чиния със студено мляко и ги изстисквате. След това ги поставяте върху очите. Когато се стоплят, повтаряте процедурата общо за 20 минути. След като приключите, очите ви ще светят като диаманти.

Тампони със сметана и магданоз – тези магически тампони ще дадат на очите Ви почивката, от която се нуждаят. Смесете 2 чаени лъжици сметана с 1 чаена лъжица добре накълцан магданоз. Вземете 2 квадратни парченца тензух и поставете приготвената смес вътре, като оформите 2 тампончета. Сложете по едно върху всяко око за 10-15 минути. Помагат за подобряване на циркулацията, премахват тъмните кръгове около очите.

Маска с авокадо и бадеми – тази богата маска овлажнява и подпомага подпухнали клепачи. Овлажнете 3 филийки зряло авокадо с 5 капки бадемово олио /ще го намерите в повечето дрогерии/ и размажете около очите. Нанесете и престойте 5 минути, след което отмийте със студена вода.

Няма значение коя техника ще използвате, важното е да запомните, че трябва да се грижите за очите си както за всяка част от Вашето тяло.

Повече информация и съвети за здравето на Вашите очи ще намерите в Специализиран очен кабинет д-р Узунова. Как да станете наш пациент

error: Content is protected !!