Изберете страница

Как да станете наш пациент

За да станете наш пациент е необходимо да имате предварително записан час.
Това можете да направите чрез формата за онлайн записване на този сайт или да ангажирате час по телефона:
032/ 635 895  или 0888 628 821 /до 19 ч./.
Така ще бъдете сигурни, че няма да чакате пред лекарския кабинет – нещо, на което и ние много държим.

Платена консултация по интернет относно Вашия очен проблем

Как да се подготвите за първото си посещение при нас:

В случай, че имате установено очно заболяване и лекувате очите си, молим, вземете с Вас следните неща:
–  документацията, ако разполагате с такава, по отношение на очния Ви проблем – предишни прегледи, периметрии, консултации и пр. Това ще позволи да се направи по-задълбочена оценка на сегашното Ви състояние, а ако имате хронично очно заболяване ще може да се направи анализ за неговата прогресия.
–  лекарствата, които слагате за лечение на очите

Относно първото Ви посещение:

В нашата практика се стараем да спазваме точно определения час за преглед. За да не губите време, най-добре е да имате предварително уговорен час. Пълният преглед отнема около 30 мин. и включва подробен оглед на очите. Във връзка с това най-вероятно ще се наложи разширяване на зениците. Ако зениците Ви се разширяват по-бавно или се наложи периметрия, прегледа ще отнеме повече време. Възможно е за Вас или другите пациенти  да се наложат допълнителни тестове, които не са запланувани предварително. Поради тази причина е най-добре да нямате други ангажименти с точен час след Вашата визита при нас.

Начини на заплащане:

– без заплащане /с потребителска такса/
Специализираният очен кабинет работи по договор със Здравната каса. За да не заплащате за преглед е необходимо да вземете направление за офталмолог от Вашия личен лекар. Направленията той получава от Здравната каса в началото на месеца, следователно тогава има достатъчен брой. Обръщаме внимание, че с това направление можете да бъдете прегледани на територията на цялата страна, т.е. – то е за очен лекар, а не за определено име, кабинет или за същото здравно заведение, в което работи и личния Ви лекар. Едно направление важи до 30 календарни дни от датата на издаването му. В това направление е включен пълен очен преглед и ако се налага – повторно посещение до 30 дни от първото.

– диспансерни пациенти с глаукома
За да станете редовен наш пациент и да бъдете взет на диспансер, необходимо е също да вземете направление от Вашия личен лекар за смяна на специалиста, който Ви наблюдава. Това можете да направите по всяко време на годината и личния лекар няма право да Ви откаже издаването на такъв тип направление. Ако не желаете, не е необходимо да се обаждате на досегашния си очен лекар, че той ще бъде сменен. Прегледите по Здравна каса на диспансерните пациенти са четири пъти в годината през 3 месеца и включват пълен очен преглед. При първото Ви посещение при нас ще Ви бъде изработен индивидуален лечебен план и според него ще бъдете запознат с периодичността, през която се налага измерване на очното налягане във Вашия случай, както и какво се налага да се предприеме  през следващата една година. Всички допълнителни тестове, които може да се наложат, са с намалена цена за диспансерните пациенти, сравнено с обичайния ценоразпис.

– платени посещения
Цената на прегледа се определя в зависимост от пълнотата на изследването и какво се налага да се направи в конкретния случай. Подчертаваме, че в кабинета не се прави разлика между пациентите, дошли на платен прием и останалите – нещо, в което ще се уверите сами.

– здравноосигурителни фондове
Специализираният очен кабинет има договори с Булстрад и Групама. Ако имате допълнително здравно осигуряване в някой от тези фондове, при прегледа не заплащате нищо. Достатъчно е да носите издадената карта от фонда или да имате нейния номер в мобилно приложение.
Ако имате осигуряване във фонд, с който нямаме договор, заплащате пълната цена на прегледа, като ви се издава освен амбулаторен лист и фактура с касова бележка. Тях можете да представите на съответния фонд за възстановяване на сумата.

error: Content is protected !!