Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Изберете страница

В Специализиран очен кабинет д-р Узунова се предлагат най-съвременни решения при различни очни проблеми. Постигнати са чудесни резулати чрез внедряване на иновативни технологии в практиката.
В този раздел можете да следите новостите, с които д-р Узунова работи в кабинета.

1. Лечение на мързеливо око при деца – за да е успешно, се налага закриване на по-добре виждащото око. Новост в съвременното лечение на проблема са умните очила с електронен контрол на закриването.
Това са очила както всички други с тази разлика, че те използват технология с течен кристал, която позволява по-ефикасно закриване. Вградената електроника постепенно увеличава времето за закриване, което улеснява привикването.
Предимствата на тези очила са много:
– Блокира се 99,7% от видимия спектър на светлината
– Всички зони са равномерно закрити – Никой не може да види или да разбере, че окото е закрито – това позволява по-дълготрайно закриване. Детето не се срамува, че окото е закрито – никой не разбира за това – то ще се чувства много по-комфортно без лепенките за закриване на окото.
– Закриването се увеличава автоматично – детето по-лесно свиква към лечението
– Те са с вграден микро процесор – имаме контрол върху цялото лечение
– Очилата могат да се използват докато детето играе, учи, гледа телевизия. Могат да се използват с диоптрични стъкла, ако е необходимо.

В Специализиран очен кабинет д-р Узунова се предлагат тези очила. Има наличен тестови модел, за да се пробват от детето и Вие да добиете представа за тях.
Постигнатите резултати при точно спазване на инструкциите са отлични!
Вижте повече: Мързеливо око при деца Детско зрение

2. Контактни лещи при нарушено цветоусещане /далтонизъм/
До скоро нямаше варианти за хората с нарушено цветоусещане, но вече не е така! 
Специална контактна леща позволява на мозъка да възприема различно образите като дава на пациента
възможност да прави разлика между цветове, които нормално не може да различава. Лещата се предлага без или с диоптър.
Чрез нея предизвикателствата при обучение са преодолими, подобрява качеството при спортуване и други активности, увеличава значително удоволствието от изкуство, медия и заобикалящия свят като цяло.

За да преценим дали лещата е подходяща за Вас, е необходимо да бъде направен очен преглед, за да се изясни дали имате нужда от корекция на зрението и каква е степента на засягането на цветоусещането /за съжаление, тя не помага във всички случаи/. Ще имате възможност да пробвате лещата и евентуално да я поръчате.
Задължително е предварително записване на час, при което да уточните, че искате консултация относно нарушено
цветоусещане /далтонизъм/. В кабинета не винаги има възможност за проверка как виждате с лещата, а от месец юни 2019 осигуряването на леща е затруднено.

Вижте още: Далтонизъм
Повече информация можете да получите в Специализиран очен кабинет д-р Узунова